Denne artikel er skrevet i samarbejde med Rolf Bangsgaard og en version er også udgivet på vores fælles blog: Genstart dit arbejdsliv.
Vi lever i en tid, hvor tonen i det offentlige rum ofte er meget skinger.
Nogle gange er det ren trolling, hvor de skingre svar bliver afsendt bag internettets anonymitet, så folk kan få afløb for deres egen lidenhed ved at være hadefuld uden at skulle stå ved det.
Andre gange er den skingre tone fuldt berettiget og kommer fra dem, som alt for længe er blevet overhørt. (#BlackLivesMatter!)
Uanset hvordan man bliver mødt, er der helt klart en vis grad af sårbart at blande sig i debatten, at stikke snuden frem, at ytre sig, at sige noget højt, at vove, at byde ind. For flanken er åben for kritik. Og vi vil jo bare gerne alle sammen elske og elskes. Eller i det mindste ikke kritiseres offentligt.
Derfor er svagheden ved at udkomme med noget i verden det samme som styrken ved det: Det er sårbart og derfor modigt. Og hvis folk så har kritik, så må man jo tage det som feedback. Man behøver jo ikke æde den. Man må godt tage hvad man kan bruge og lade resten ligge.
Genstart dit arbejdsliv: Få gode råd til at udkomme
I bogen ”Genstart dit arbejdsliv – sådan designer du dit ideelle arbejdsliv” skriver vi med udgangspunkt i egne erfaringer om basal hygiejne i forhold til at ”udkomme” – hvad end det er at skrive jobansøgninger eller at udkomme med personlig branding, hvor man byder ind med perspektiver, analyser eller holdninger indenfor ens fagområde gennem blogs, artikler, kronikker mv.
Vi skriver om vigtigheden af at den basale hygiejne er i orden, så man ALTID skal gå sit skriftlige materiale meget grundigt igennem for sjuskefejl og få friske korrekturøjne på men fortsætter så:
”Det er farligt at være så kæk i en bog, som efter mange omgange korrektur alligevel helt sikkert har sin andel af dumme fejl, som friske øjne kunne have fanget. Vid blot, at vi gjorde det, så godt vi kunne, med de ressourcer vi havde til rådighed. Vi bløder derfor op med dette råd, som vi har fra den legendariske heraldiker og redaktør Sven Tito Achen: “Hellere udkommen end fuldkommen”.”
Hellere udkommen end fuldkommen.
Tyg lige på hvor vildt et udsagn det er. Det betyder jo, at det er bedre at gøre noget, end ikke at gøre noget. Med risiko for at blive kritiseret. På et tidspunkt skal man trække i streg i sandet og sige, at det er godt nok. Droppe al’ den flueknepperi og bare GØR DET.
Vær modig!
Tryk på Send.